Pasta z makreli i wędzonego łososia
03 marca 2021, 12:55
Pasta z makreli i wędzonego łososia
-> Łatwe
-> 30 minut
-> 4 osoby
SKŁADNIKI
makrela wędzona 1 sztuka
łosoś wędzony 120 gramów
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr 1 opakowanie
jaja ugotowane na twardo 4 sztuki
Majonez Hellmann's Babuni 4 łyżki
koperek 0.5 pęczków
cebula 1 sztuka
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr 1 szczypta
cytryna 1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Makrelę oczyść z skóry i ości. Następnie rozdrobnij palcami lub widelcem do miseczki.
Krok 2
Łosia pokrój w bardzo drobna kostkę lub posiekaj.
Krok 3
Ugotowane jaja posiekaj lub zetrzyj na tarce. Cebulę, pokrój w drobną kostkę.
Krok 4
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z majonezem i posiekanym koperkiem. Dopraw sokiem z cytryny i świeżo mielonym pieprzem.
Krok 5
Połącz obie ryby z sosem, jajkiem i cebulą. Dokładnie wymieszaj i podawaj do kanapek.
Dodaj komentarz